Eylea (aflibercept) anvendes til at behandle våd AMD (Neovaskulær Aldersrelateret Makulær Degeneration)

Alt tag
Alt tag

Eylea (aflibercept) anvendes til at behandle våd AMD (Neovaskulær Aldersrelateret Makulær Degeneration)

Hvad er våd AMD?

 

Våd AMD er en smertefri sygdom, der medfører en forringelse af det skarpe syn/læsesynet, fordi sansecellerne i nethindens gule plet (macula), ikke fungerer som før. Der dannes utætte blodkar, som vokser ind i nethinden og forårsager ødelæggelse af sansecellerne i den gule plet, så læsesynet kan gå tabt.

 

Nethinden fungerer som filmen i et kamera, og er der, hvor alle synesindtryk bliver registreret.

 

Hvad er våd AMD?

 

Hvad er våd AMD

 

Du opdager måske ikke i starten, hvornår våd AMD begynder at påvirke dine øjne. Tidlige tegn er forvrænget syn. Du kan f.eks. se, at de lige linjer bliver bølgende, se uklarheder eller have andre ændringer af dit syn.

 

Efterhånden som våd AMD bliver værre, kan der dannes en blind plet midt i dit synsfelt og til sidst kan det føre til et betydeligt synstab.

 

Våd AMD er en kronisk sygdom, og du har sandsynligvis brug for en fortsat behandling med et lægemiddel som Eylea for at behandle den. Det er vigtigt at fortsætte behandlingen, da våd AMD kan udvikle sig hurtigt.

 

Det synstab, som sygdommen medfører, kan hindre dig i at gøre dagligdags ting som at køre bil, gå en tur i parken eller i butikker, lave husligt arbejde, læse eller bare se TV.

 

MA-M_AFL-DK-0088-1
Sidst opdateret: Juni 2021